Pata Honda Team presentatie voor het seizoen 2014

Het 2014 Pata Honda team dat komend seizoen actief zal zijn in het FIM World Superbike en World Supersport kampioenschap presenteerde zich zaterdag tijdens de Motor Bike Expo exhibition in het Italiaanse Verona aan het publiek en de in grote getale aanwezige media.

Het door Gerrit en Ronald ten Kate gerunde team zal komend seizoen weer met dezelfde rijders van start gaan als in het seizoen 2013. Zo zullen de Britten Jonathan Rea en Leon Haslam met de nieuwe Honda CBR1000RR Fireblade SP van start gaan in het veertien ronden tellende World Superbike kampioenschap dat op 23 februari aanstaande van start zal gaan op het circuit van Phillip Island in Australië.

In de World Supersport klasse zullen Michael van de Mark en de Italiaan Lorenzo Zanetti de kleuren van het in Nieuwleusen gevestigde team verdedigen in de World Supersport categorie.

De teampresentatie vond plaats tijdens de tweede dag van de populaire Motor Bike Expo in Verona slechts 70 km verwijderd van het hoofdkantoor en fabrieken van Pata – de bekende Italiaanse chipsfabrikant dat komend seizoen voor het tweede seizoen als hoofdsponsor op zal treden.

Michael van der Mark: „We hebben inmiddels al getest met de Honda CBR600RR en er zijn een aantal duidelijke verbeteringen welke we tijdens deze test onmiddellijk konden merken. Het team heeft een aantal grote problemen waarmee we afgelopen seizoen te kampen hadden op weten te lossen door middel van een aantal nieuwe software updates, dus we het nieuwe seizoen van start gaan met het nodige zelfvertrouwen. Ik kijk met een tevreden gevoel terug op mijn eerste seizoen in de World Supersport klasse en om het podium te finishen tijdens de eerste wedstrijd in Phillip Island was natuurlijk helemaal geweldig. Dus het is geweldig om weer uit te komen voor het team, en ik kan dan ook niet wachten dat we weer gaan racen.”

Jonathan Rea: „Het was af en toe moeilijk in 2013 en het seizoen eindigde voor mij vroegtijdig vanwege een vervelende blessure, maar gelukkig voelt mijn been nu weer OK. Het is nog niet volledig hersteld, ik heb er tijdens het lopen nog wel last van maar tijdens het rijden voelt het allemaal goed. Dit team voelt voor mij nu als een familie, ik ken alle gezichten en op de manier waarop het team werkt helpt me om het beste uit het pakket en de mensen om me heen te halen. We delen allemaal hetzelfde doel maar het voelt voor mij alsof er een mentaliteit wijziging is voor het komende seizoen- iedereen lijkt nu nog meer gefocust dan voorheen. Tegen de tijd dat we naar Philip Island vertrekken hebben we al veel getest, we pushen echt hard, en dus ik denk dat iedereen goed voorbereid is en klaar is om vooraan mee te doen als het seizoen van start gaat, zowel ikzelf persoonlijk als ook mijn team.”

Ronald ten Kate: „Het moge duidelijk zijn dat 2013 geen fantastisch jaar voor ons is geweest – de coureurs raakten zwaar geblesseerd. Hierdoor moesten we als team een behoorlijke stap terug doen, maar dit zorgde er wel voor dat we de tijd konden nemen om de gehele situatie eens goed te bekijken en op zoek konden gaan naar de fiets die we nodig zouden zijn voor het komende seizoen. Dus hebben we een nieuw ontwikkelingsplan gemaakt waardoor we een groot aantal nieuwe onderdelen tot onze beschikking kregen voor de motoren. Met name de elektronica werd de afgelopen winter massaal onder handen genomen en opgewaardeerd. We hebben een goed testprogramma, dus ik kan zeggen dat we beter voorbereid zijn dan ooit tevoren. De nieuwe Honda Fireblade SP is een goede stap voorwaarts, met name voor de rijders maar ook voor degene die hem gebruiken op het circuit. We gebruiken al een groot aantal nieuwe verbeterde onderdelen zoals vering en remmen, en ook de verbeteringen aan de motor zijn goed bruikbaar. We trekken werkelijk alles uit de kast en met de vier getalenteerde en vastberaden coureurs ben ik er van overtuigd dat we in beide kampioenschappen voor zowel de overwinning als ook voor het kampioenschap kunnen gaan.”