Ducati presentatie van het Superbike Team 2014

Ducati heeft maandag in Bologna haar officiële 2014 World Superbike team gepresenteerd. Tijdens een presentatie, die live via internet te volgen was, werden naast de nieuwe kleurstelling ook de rijders Chaz Davies en Davide Giugliano voorgesteld.

In 2014 zal Ducati met een officieel fabrieksteam terugkeren in het World Superbike kampioenschap, het kampioenschap waar de Italiaanse motorenfabrikant in het verleden maar liefst 31 wereldtitels wist te behalen. ( 14 rijders- en 17 constructeur titels)

Na een teleurstellend verlopen samenwerking met het Belgische Alstare, dit contract werd onlangs vroegtijdig beëindigd, zal Ducati vanaf komend seizoen weer samenwerken met het Italiaanse Feel Racing, het bedrijf dat de afgelopen jaren actief was voor BMW Motorrad en in het verleden ook het Ducati fabrieksteam runde in het World Superbike kampioenschap.

Bij de presentatie in Bologna waren naast het nieuwe rijdersduo Chaz Davies en Davide Giugliano o.a. Claudio Domenicali (CEO Ducati Motor Holding), Luigi Dall’Igna (General Manager Ducati Corse), Paolo Ciabatti (Sporting Director Ducati Corse), Ernesto Marinelli (SBK Project Director) en Team Manager Serafino Foti namens Ducati aanwezig.

Tijdens de presentatie onthulden Davies en Giugliano de nieuwe Ducati 1199 Panigale waarmee men komend seizoen in actie zal komen. Naast de nieuwe kleurstelling werd ook bekend dat het Ducati Superbike Team komend seizoen kan rekenen op sponsoring van TIM, Fiamm, Valsir en Diadora.

Chaz Davies: „Ondanks dat ik nog niet heel veel op de Panigale heb gereden voelde het gelijk aan dat deze fiets heel veel potentieel heeft, iets dat ik zeker nog moet verkennen en evalueren. Het is belangrijk om hard te blijven werken en ons te blijven richten op het verbeteren van de complete fiets, maar dit is een uitdaging waar ik heel veel zin in heb. Ik denk dat deze fiets de potentie heeft om races mee te winnen, we zullen echter gewoon moet blijven werken in de juiste richting en het maximale eruit halen tijdens elke gelegenheid die zich voordoet tijdens de wedstrijdweekenden. Ik denk dat Davide en ik elkaar voldoende kennen om een goede en gezonde werkrelatie op te kunnen bouwen, iets dat ons zal steunen en stimuleren voor het behalen van goede resultaten op het circuit.”

Davide Giugliano: “Mijn nieuwe Panigale is iets heel aparts, een fiets die gelijk als de mijne aanvoelde en waarmee ik vanaf het eerste moment een klik had. Ik ben heel blij met de manier waarop de fiets is ontwikkeld, dit is iets dat ik als heel erg positief ervaar. Chaz is zonder twijfel een fantastisch coureur, een groot talent en komend seizoen zal hij ongetwijfeld één van mijn belangrijkste rivalen zijn maar ik weet dat we uitstekend samen zullen werken en elkaar alleen maar naar een hoger niveau zullen tillen. We zijn dit natuurlijk ook aan de fans verplicht, fans die Ducati altijd gesteund hebben en net als ons weer willen genieten van goede resultaten! Ik ben er helemaal klaar voor en ik kan dan ook bijna niet wachten totdat het seizoen van start gaat.