De World Superbike teams testen op Motorland Aragon

BMW Motorrad Italia, Ducati Alstare, Kawasaki Racing en Pata Honda hebben woensdag en donderdag een tweedaagse test afgewerkt op Motorland Aragon.

De vier World Superbike teams, inclusief het Pata World Supersport Team, kregen tijdens de eerste dag gezelschap van Yamaha Factory Racing (Valentino Rossi en Jorge Lorenzo) maar het MotoGP team nam het slechte weer (regen) uit Valencia mee naar Alcañiz .

De eerste dag viel grotendeels in het water maar tijdens de tweede dag kwamen de World Superbike coureurs nog enkele uren in actie op een droge baan. Ondanks dat er geen officiële tijden werden vrijgegeven was Kawasaki coureur Tom Sykes het snelst.

Sykes en Loris Baz testten op Motorland Aragon hoofdzakelijk de laatste electronica en vering updates voor de Kawasaki ZX-10R en beide coureurs lieten na afloop weten tevreden te zijn met de vorderingen die men weer heeft kunnen maken.

BMW Motorrad Italia, vanaf 2013 het officiële fabrieksteam voor BMW, kwam in actie met Marco Melandri en nieuwkomer Chaz Davies. Melandri liet ook snelle rondetijden noteren terwijl Davies zich meer bezig hield tijdens zijn tweede optreden op de BMW S 1000 RR met het beter leren kennen van de voor hem nieuwe motorfiets.

Het nieuwe Ducati Alstare Team was aanwezig met alleen Carlos Checa. Ayrton Badovini zal pas tijdens de tweede test op 28 november in Jerez zijn debuut gaan maken voor zijn nieuwe team.

Het Pata Honda World Superbike Team kwam in actie met Jonathan Rea en nieuwkomer Leon Haslam. Zowel Rea als ook Haslam testten een aantal nieuwe onderdelen voor de Honda CBR1000RR Fireblade waaronder een nieuwe swingarm. Voor Haslam verliep de test niet geheel vlekkeloos nadat de Brit aan het begin van de tweede dag ten val kwam en gebruik moest maken van zijn reserve machine. Deze fiets stond direct klaar maar voelde toch wel iets anders aan dan de eerste fiets, maar gezien de nog krappe tijd op een droge baan was er onvoldoende tijd de fiets volledig aan te passen.

Zowel Rea als ook Haslam kijken uit naar de volgende test in Jerez aangezien de nieuwe onderdelen die men tot hun beschikking heeft wel degelijk goed en beter aanvoelen maar gezien de omstandigheden in Aragon nog niet voldoende heeft kunnen testen. In Jerez hoopt men de nieuwe delen goed en volledig te kunnen testen en een stap voorwaarts te kunnen maken.