Edwards optimistisch over zijn kansen

Met een voorlopige zesde tijd na afloop van de twee officiële MotoGP tests in Sepang heeft Monster Yamaha Tech 3 rijder Colin Edwards goede hoop op een goed seizoen.

Colin Edwards steekt in goede vorm. De recent 37 jaar geworden Amerikaan liet zich tot nu toe weer van zijn goede kant zien tijdens de officiële MotoGP tests in Sepang waar hij achter de vier snelle Honda’s en Ben Spies de zesde tijd noteerde en daarmee sneller was dan regerend wereldkampioen Jorge Lorenzo.

Edwards besteedde zijn tijd aan het configureren van zijn chassis en was uiteindelijk zeer tevreden met een verbeterd gevoel in de voorkant, een verbetering bij het uitkomen van de bochten en meer tractie. 

“Ik denk dat we met wat we hebben een goede kans maken dit jaar dus ik ben enthousiast. Ik ben zeer blij met het pakket,” vertelde Edwards. “Ik denk dat in de top vijf komen voor iedereen moeilijk zal worden, er zijn veel snelle fabrieksjongens dus het zouden interessante races moeten gaan worden. Ik weet zeker dat Jorge in 2011 zal willen herhalen wat hij in 2010 deed maar we moeten maar eens zien hoe dat loopt. Er zijn veel sterke concurrenten en dat zal voor goede races zorgen als we eenmaal begonnen zijn.”