Abraham: “Eerste doel is om het plezier terug te krijgen”

Het Cardion AB Motoracing heeft afgelopen vrijdag in Praag haar nieuwe kleurstelling voor het komende seizoen bekendgemaakt.

Het komende seizoen zal het in Tsjechië gehuisveste Cardion AB Motorracing opnieuw actief zijn in het MotoGP wereldkampioenschap met de 24 jarige Karel Abraham, de zoon van teameigenaar en eigenaar van het circuit van Brno Karel Abraham sr.

Kwam het team het afgelopen seizoen nog aan de start met een ART Aprilia, voor het komende seizoen heeft Abraham de beschikking over een nieuwe Honda RCV1000R productieracer.

Tijdens de presentatie was Abraham jr, die het afgelopen seizoen veel pech kende, een deel van het seizoen moest missen vanwege een schouderblessure en momenteel nog herstellende is, terughoudend over de mogelijkheden voor het komende seizoen.

“Het belangrijkste is dat ik het plezier terug kan vinden in het racen, de rest komt dan vanzelf wel weer,” aldus de 24 jarige coureur.

Na afloop van de laatste MotoGP wedstrijd van het seizoen 2013 in Valencia werd de nieuwe Honda productieracer door het team in ontvangst genomen. Helaas bleek Abraham toen nog niet voldoende hersteld van zijn blessure om de eerste testkilometers te maken op het Ricardo Tormo circuit.

Van vier tot zes februari staat op het circuit van Sepang de eerste test van 2014 op het programma, de eerste mogelijkheid voor Abraham om kennis te maken met zijn nieuwe machine voor het komende seizoen.

“Dat we in Valencia niet konden testen was pech, maar voor de komende wedstrijden was dat zeker geen belemmering. Natuurlijk ben ik zeer nieuwsgierig, het is tenslotte een totaal nieuwe machine. Ik kan nog niemand vragen naar zijn ervaringen met deze fiets, simpelweg omdat er nog bijna niemand mee gereden heeft. Ik moet nu weer in vorm komen en de verplichte pauze is zeker een handicap, niet wat betreft de snelheid maar voor mijn uithoudingsvermogen. Voor de blessure kon ik zonder problemen vijftig testronden op een dag rijden, maar ik denk dat dit nog wel even zal duren voordat ik daar toe weer in staat ben.”