Vooruitblik op de WRC Rally van Zweden

Zoals elk jaar kan de Rally van Zweden een schitterend deelnemersveld voorleggen met niet minder dan 17 WRC’s die ingeschreven zijn voor de tweede manche van het Wereldkampioenschap Rally.

Bij de officiële teams is de enige wijziging uiteraard de aanwezigheid van Juho Hänninen naast Thierry Neuville bij Hyundai.

De wedstrijd vormt ook de gelegenheid om Henning Solberg terug aan het werk te zien met een Fiesta WRC. De Pool Michal Solowow zal eveneens met een Fiesta WRC aantreden en Khalid Al-Qassimi zal de derde officiële Citroën DS3 WRC besturen, maar het is vooral uitkijken naar enkele jonge en snelle piloten met die met een WRC aan de start zullen staan.

Een van deze jongeren is Ott Tänak, die aan het seizoen zal beginnen met een Fiesta WRC vooraleer zich op het WRC-2 te concentreren met de steun van DMack tyres.

Twee andere Fiesta WRC’s om in het oog te houden zijn die van Craig Breen, Peugeot piloot in het ERC, en die van Pontus Tidemand, die dit jaar ook één van de favorieten is in de WRC-2 klasse. Vooral Tidemand is een outsider omdat hij vorig jaar al schitterde in zijn thuisrally met de Ford Fiesta RS WRC en heeft tevens al een behoorlijk aantal test-kilometers kunnen maken, niet geheel onbelangrijk.

De jonge Noor Eyvind Brynildsen had zich ook in deze strijd kunnen mengen maar is er helaas niet in geslaagd het vereiste budget bijeen te krijgen voor een Citroën DS3 WRC.

De volledige startlijst kunt u hier terugvinden.