Binnenkort de officiële bekendmaking van de WRC deelname van VW?

Diverse media melden dat het in Portugal tijdens de WK rally eindelijk officieel gaat worden:
Volkswagen stapt vanaf 2012 in het WK rally.

De geruchtenmachine draaide als het om Volkswagen en het WRC gaat al vaker op volle toeren. Eind 2010 wist Motorsport Aktuell al te melden dat de Wolfsburgers halverwege 2012 in gaan stappen. Officieel is er tot op heden nog steeds geen verklaring vrijgegeven uit Wolfsburg. Sinds 2008 werden al met grote regelmaat Volkswagen bobo’s op de WK serviceterreinen gezien, men heeft volop meegepraat over het nieuwe technische regelwerk dat sinds 1 januari van kracht is en meermaals liet men doorschemeren grote interesse te hebben in een WRC avontuur.

Naar verluid zal in Portugal de grote verandering op gaan treden als het WRC daar in de Algarve te gast is. Volkswagen zou in Portugal officieel bekend gaan maken dat men, na drie achtereenvolgende Dakar zeges met de Race Touareg, in het WK rally in zal stappen. Volgens Spaanse media wordt de sterke man op de achtergrond VW’s fabrieksrijder voor de Dakar en 2-voudig wereldkampioen rally, Carlos Sainz. El Matador zou zich vooral bezig moeten gaan houden met de opbouw van het team en het neerzetten van de organisatie. Midden 2012 zouden dan de eerste testwedstrijden bestreden worden voordat men in 2013 een volledig seizoen gaat bestrijden.

Ook over de auto die Volkswagen in wil gaan zetten gaan de wildste geruchten. Enerzijds is de kleine Polo in Wolfsburg de favoriet, wat in vergelijking tot de auto’s van Ford (Fiesta) en Citroën (DS3) een logische keuze zou ziijn, anderzijds wordt ook nog steeds gespeculeerd over de Scirocco als strijdwapen.

Uiteraard worden al diverse rijders genoemd als ideale bezetting van het team zoals een ene Loeb en een Petter Solberg, maar vast staat op dit moment alleen dat men in Dieter Depping, een aardig succesvolle rallyrijder uit de jaren negentig, een prima 1e testrijder in huis heeft.

Naast Citroën en Ford, die al jarenlang actief aanwezig zijn in de hoogste rally klasse, en met het debuut van de Mini Countryman WRC bij de rally Sardinië begin mei dit jaar, zou met de komst van VW betekenen dat er 4 fabrikanten de strijd zullen aangaan met elkaar, een absoluut prachtig vooruitzicht voor de rallysport!