Racekalender Circuit Park Zandvoort 2014 bekend gemaakt

Circuit Park Zandvoort heeft haar racekalender voor 2014 bekendgemaakt. Met onder andere spectaculaire GT-auto’s, historische Formule 1-bolides en natuurlijk de Masters valt er ook in 2014 weer genoeg te beleven voor de Nederlandse racefan.

Het nationale autosportseizoen wordt op 19 en 21 april traditioneel afgetrapt met de Paasraces op het circuit van Zandvoort. Net als tijdens de Pinksterraces en de Formido Finaleraces strijden de rijders in de Formido Swift Cup en het Burando Production Open deur aan deur om de nationale eer. Deze drie traditionele raceweekenden zullen met de Supercar Challenge en de Renault Clio Cup Benelux echter ook internationale allure krijgen.

Terugkeer ADAC Masters
Terug op de Zandvoortse evenementenkalender is het ADAC Masters Weekend. Met een voorlopige inschrijvingslijst van ruim 25 supercars als de Audi R8 LMS Ultra, Ferrari 458 Italia GT3 en de Lamborghini Gallardo LP600 is de ADAC Masters een van de krachtigste GT3-series in Europa.

Blancpain GT Sprint Series zorgt voor GT3-spektakel
Liefhebbers van spectaculaire GT-bolides zullen ook van 4 t/m 6 juli hun hart op kunnen halen in Zandvoort. Voor het tweede jaar op rij komen krachtige GT3’s als de McLaren MP4-12C, Mercedes-Benz SLS AMG GT3 en de nieuwe SRT Viper GT3-R naar Nederland wanneer de Blancpain GT Sprint Series (voorheen FIA GT) Zandvoort aandoet.

24e Masters of Formula 3
In hetzelfde weekend van 4 – 6 juli is de hoofdrol echter weggelegd voor de beste Formule 3-coureurs in Europa, wanneer de wereldberoemde Masters of Formula 3 voor de 24e keer wordt georganiseerd op Circuit Park Zandvoort. Wie zal dit jaar de titel ‘Master of Formula 3’ op zijn naam schrijven en daarmee in de voetsporen treden van eerdere winnaars als Jos Verstappen, David Coulthard, Tom Coronel, Lewis Hamilton en Nico Hülkenberg?

Formule 1-tijden herleven tijdens Historic Grand Prix
In het laatste weekend van augustus zullen de oude Grand Prix tijden van het Circuit van Zandvoort herleven. Tijdens de derde editie van de Historic Grand Prix, op 29, 30 en 31 augustus, verschijnen maar liefst drie goed gevulde startvelden met historische Formule 1 bolides aan de start. Racefans kunnen daarnaast ook kennis maken met wereldberoemde Goup C Le Mans Prototypes en zijn er races voor bolides uit de Group 5 en DRM categorieën en verschillende sportscars, GT’s, youngtimers, toerwagens en formule-auto’s.

Endurance racen keert terug naar Zandvoort
Ook liefhebbers van endurance racen kunnen komend jaar terecht in Zandvoort. Op 30 en 31 mei zal op het duinencircuit namelijk voor de eerste keer de Dunlop 12H Zandvoort worden verreden. Het evenement brengt de endurance racerij terug naar Zandvoort. Meer dan vijftig teams binden de strijd met elkaar aan in een langeafstandsrace met een totale racelengte van twaalf uur. Naast verschillende GT3 bolides, staan ook veel snelle toerwagens en ‘Endurance Specials’ ingeschreven voor de wedstrijd.

Het raceseizoen wordt op 18 en 19 oktober traditioneel afgesloten met de Formido Finaleraces.

Overzicht van de racekalender voor Circuit Park Zandvoort in 2014
Datum Evenement
19 & 21 april Paasraces

3 & 4 mei State of Art Historische Zandvoort Trophy
9 – 11 mei ADAC Masters Weekend
30 & 31 mei Dunlop 12H Zandvoort
7 & 9 juni Pinksterraces
4 – 6 juli Masters of Formula 3
29 – 31 augustus Historic Grand Prix Zandvoort
18 & 19 oktober Formido Finaleraces

Bekijk de gehele kalender op www.cpz.nl.