Wolff: “Wellicht alsnog schrappen van de dubbele punten regel”

Mercedes-baas Toto Wolff sluit niet uit dat het voornemen om dit jaar dubbele punten uit te delen in de laatste race alsnog van tafel gaat, na de storm van kritiek die deze nieuwe regel teweeg heeft gebracht.

“In de afgelopen jaren hebben we een coureur en een team zien domineren. Om die reden zijn we gaan kijken of we ook iets konden doen om het seizoen tot het einde spannend te houden”, vertelde Wolff tijdens een persbijeenkomst in Jerez. “Of dit een goede beslissing was of niet? De meeste fans vinden van niet en dat is wat telt. Misschien moeten we dit plan dus herzien.”

Op de vraag of de aanpassing aan het puntensysteem nog voor de start van het komende seizoen ongedaan kan worden gemaakt, antwoordde Wolff: “We hebben gezien dat alles tegenwoordig mogelijk is. We hadden laatst nog een vergadering met de F1 Strategy Group en toen is besloten om het puntensysteem voor nu zo te houden. We zullen zien, de gesprekken hierover zijn nog gaande.”

Wolff benadrukt dat er wel iets gedaan moet worden om de Formule 1 spannender te maken. “Er valt veel te zeggen over de dubbele punten voor de laatste race, maar er moet iets gebeuren om het kampioenschap interessant te houden als er weer één team domineert. Wanneer je de kijkcijfers ziet dalen, moet je dingen gaan proberen. Dit was misschien niet de juiste maatregel, maar dat moeten we nog maar bekijken.”