Wolff: “De nieuwe Silver Arrow is het resultaat van samenwerken”

Het Mercedes F1 Team heeft op het Circuit van Jerez haar bolide voor het 2014 seizoen onthuld. In Spanje trokken rijders Lewis Hamilton en Nico Rosberg het doek van de Mercedes W05. Toto Wolff, hoofd van Mercedes Benz Motorsport, bedankte iedereen bij Mercedes voor zijn of haar inzet en hij hoopte het momentum van 2013 mee te kunnen nemen naar 2014.

“Het is altijd spannend om het doek van een nieuwe wagen te halen, maar bij de start van een speciaal 2014-seizoen is dat nog spannender”, aldus Wolff. “Onze nieuwe ‘Silver Arrow’ is het resultaat van onze gezamenlijke benadering van onze engineerteams. Mijn complimenten en dank aan elk teamlid in Brackley en Bicksworth en ook onze hoofdsponsor, Petronas, voor hun harde werk om deze auto en de nieuwe krachtbron te kunnen leveren. Het is het resultaat van enkele jaren intensief werken.”

“Maar we weten dat het avontuur nog maar net begonnen is. We hebben een drukke winterperiode met testen voor de boeg, gevolgd door een lang seizoen waarin zowel prestaties als betrouwbaarheid een cruciale rol zullen spelen. Lewis en Nico beginnen het seizoen hongerig naar succes en ik heb er alle vertrouwen in dat ons team gedurende de winterperiode zal profiteren van hun werk. Ons doel is het team verder te ontwikkelen en we willen in 2014 elk raceweekend presteren.”