Webber vindt nepregen helemaal niets

Red Bull-coureur Mark Webber ziet het helemaal niet zitten in het idee om circuits kunstmatig nat te maken om de spanning te verhogen.

"Nee en nee", antwoordt Webber als de BBC hem vraagt of hij vindt dat circuits natgespoten moeten worden om voor meer show te zorgen, zoals Bernie Ecclestone heeft voorgesteld, en of hij achter dergelijke kunstgrepen staat.

Ecclestone stelde eerder deze week voor om op een bepaald aantal circuits sproei-installaties te installeren, zodat de organisatie het gedurende de race kan laten 'regenen' en zo hopelijk voor meer spanning op de baan kan zorgen.

Pirelli-topman Paul Hembery liet weten dat de bandenfabrikant wel wat in het idee ziet, maar Webber is het daar dus absoluut niet mee eens. "Het is nou niet bepaald de meest geraffineerde manier om voor meer spektakel te zorgen", meent hij.

"Ik denk bovendien dat erkende regenspecialisten uit het verleden, zoals Jim Clark en Ayrton Senna, zich zouden omdraaien in hun graf bij de gedachte aan een circuit dat door een sproei-installatie kunstmatig nat wordt gemaakt", stelt Webber als voorbeeld.

Ook onze landgenoot en voormalig Formule 1-coureur Jos Verstappen kan zich totaal niet vinden in het plan van Ecclestone. Hij noemde het voorstel in zijn column voor De Telegraaf 'volkstrekt belachelijk' en voegde daar verder nog aan toe dat hij het een raar moment vindt om met dit soort kunstgrepen op de proppen te komen: "Want we hebben een ontzettend mooi en spannend seizoen achter de grond, met een geweldige ontknoping", aldus Verstappen.