Toro Rosso toont de nieuwe bolide, de STR9

Het team van Toro Rosso heeft een dag voor de start van de eerste wintertest haar bolide onthuld voor het komende seizoen. De STR9, zoals de nieuwe Toro Rosso is genoemd, werd in de pitstraat van Jerez voor het eerst getoond aan het publiek.

Even na 17.30 uur Nederlandse tijd trokken jean-Eric Vergne en Formule 1-debutant Danill Kvyat de lakens van de nieuwe Toro Rosso. De Italiaanse renstal heeft gekozen voor een neus met een spits uiteinde, die in tegenstelling tot de ontwerpen van teams als Sauber en Williams een iets rondere vorm heeft. Wat verder vooral opvalt aan de STR9 zijn de sterk teruglopende sidepods, die resulteren in een zeer smal ogende achterkant van de Formule 1-bolide.

‘Het komende seizoen zal vanuit meerdere opzichten erg interessant worden’, blikte teambaas Franz Tost vooruit op 2014 voorafgaande aan de onthulling.
‘We hebben een nieuwe neus, nieuwe sidepods en nieuwe vleugels moeten ontwerpen. We zijn vroeger dan ooit moeten beginnen aan het ontwerp van de auto’, aldus de Oostenrijker. ‘We hebben nog nooit eerder harder moeten werken dan dat we de afgelopen weken aan de STR9 hebben gedaan. Het team was tot twee uur ’s nachts bezig in de fabriek, maar we hebben het voor elkaar gekregen.’

De STR9 is ontworpen door Technisch Directeur James Key en is de eerste Toro Rosso die wordt aangedreven door krachtbronnen van Renault. Het team hoopt met de switch van Ferrari naar Renault een stap naar voren te kunnen zetten, om zo de 7e plek in het constructeurskampioenschap van vorig jaar te gaan verbeteren in 2014.