Schumacher zal langzaam uit zijn coma worden gehaald

Artsen zijn in het ziekenhuis van Grenoble begonnen met de procedure om racelegende Michael Schumacher uit zijn kunstmatige coma te halen. Dat meldt de Franse sportkrant L'Equipe op basis van eigen bronnen.

Volgens een expert op neurologisch gebied is vier weken de maximale termijn om deze methode bij een patiënt toe te passen. Het bericht blijft vooralsnog een gerucht en is niet bevestigd door de familie of het management van Schumacher.

Schumacher liep op 29 december tijdens een ski-ongeluk in de Franse Alpen zwaar hersenletsel op. Nadat hij was overgebracht naar het ziekenhuis in Grenoble werd hij in coma gehouden. Volgens diverse verklaringen van de doktoren was al die tijd zijn toestand kritiek doch stabiel.

Volgens L’Equipe zou ‘Schumi’ positief reageren op de eerste pogingen om hem langzaam te doen ontwaken. De geraadpleegde deskundige legt in de Franse krant uit hoe dat meestal in zijn werk gaat.

‘Nadat de patiënt zijn ogen heeft geopend, wordt het vermogen tot communiceren gecontroleerd. Dat gebeurt met simpele bevelen: ‘Open je ogen, sluit je ogen, open je mond, schud mijn hand.’ De komende twee maanden zal Schumacher zich verward en passief voelen. Op langere termijn is zijn toekomst moeilijk te voorspellen. Bij ernstig hersenletsel is de werkelijke schade pas over een aantal jaar vast te stellen.’

Update reactie Manager Schumacher:
Sabine Kehm, de manager van Schumacher, heeft in een reactie opnieuw laten weten dat elk bericht over de toestand van Schumacher, dat niet van de behandelende artsen of van zijn management afkomstig is, speculatie is. Het management van Schumacher wil dus ook inhoudelijk niet reageren op bovenstaand bericht.