Ricciardo: “Met de RB10 komt het wel goed”

Veertien rondjes in drie dagen tijd. Dat is de schrale oogst voor Red Bull, dat worstelt met elektrische problemen. Zorgwekkend, maar geen reden voor paniek: "We hebben de tijd", maant coureur Daniel Ricciardo tot kalmte.

Red Bull kwam op dinsdag – met titelverdediger Sebastian Vettel achter het stuur – slechts tot drie rondjes, gereden op het eind van de testdag na uren sleutelwerk. Een dag later ging het slechts marginaal beter en reed Vettel acht ronden over de baan in Jerez, waarna hij na de lunch het circuit verliet omdat de elektrische problemen aanhielden.

Met Vettel inmiddels vertrokken, ging het donderdags niet beter met Daniel Ricciardo achter het stuur. De Australiër wist slechts drie ronden toe te voegen aan het totaal van het team, dat nu teambaas Christian Horner en technisch directeur Adrian Newey al vroeg hun koffers zag pakken om op de fabriek in Milton Keynes te werken aan een oplossing voor het probleem met de energieopslag.

Dat de teamleiding vertrokken is, betekent echter niet dat Red Bull niet ook op het circuit nog probeert een (nood)oplossing te vinden om vrijdag alsnog kilometers te kunnen maken met de RB10, vertelt Daniel Ricciardo: “Adrian is inderdaad naar de fabriek, want hij denkt van daaruit het best te kunnen helpen en een oplossing te vinden, maar de engineers op het circuit zijn er ook mee in de weer.”

“Ze hopen vanavond nog iets te bedenken dat ons in staat stelt morgen toch te rijden”, vervolgt Ricciardo. “Ik hoop dat het lukt en we dan een stuk productievere dag kunnen hebben.”

“Zelfs als het morgen weer niet goed gaat, hoeven we ons echter niet druk te maken”, verklaart de coureur uit Perth, die uitlegt waarom hij zich ondanks de valse start geen zorgen maakt: “Ik denk dat de pauze die tussen deze test en de tests in Bahrein inzit ons erg zal helpen. We hebben twee weken om met iets te komen, dus het komt wel goed. We hebben gelukkig de tijd”, relativeert hij.

Wat volgens Ricciardo bovendien niet vergeten mag worden is dat Red Bull een kampioenschapsteam is. “Iedereen hier weet wat er voor nodig is om te winnen, dus ik weet zeker dat we de boel vroeger of later op de rails krijgen. Het is bovendien nog vroeg, en zelfs als we in Australië niet zou lopen, zou er geen reden voor paniek zijn, want er wacht ons nog een heel lang seizoen.”