Renault steekt hand in eigen boezem

Na een erbarmelijke test in Jerez heeft Renault heeft toegegeven dat ze de zaakjes nog niet goed voor elkaar hebben. De Renault-aangedreven teams kwamen in Spanje slechts tot 151 ronden, terwijl de teams met andere motoren flinke kilometers konden maken. Adjunct-directeur techniek van Renault, Rob White, geeft eerlijk toe dat de test slecht verlopen is: “We hebben niet genoeg gereden en wanneer we reden dan was dit niet op een gewenst niveau.”

Meest opvallende slachtoffer van de problemen van Renault waren de kampioenen van Red Bull-Racing. Renault hoopt samen met de Oostenrijkse renstal tot een oplossing te komen: “We hebben samen met Red Bull hebben we een hardware-update uitgevoerd om wat op te lossen. Ook is de dynamo in de fabriek in Viry getest om problemen op het circuit nader te onderzoeken en oplossingen te vinden. De verschillen tussen de dynamo en de auto zijn groter dan we dachten,” vertelt White.

Renault heeft nog een hoop werk te verrichten voor het seizoen van start gaat, want de motor-specificaties worden gehomologeerd voor het seizoen in Melbourne van start gaat. White maakt zich daar nog niet zo druk om: “De homologatie-deadline is eind februari en belangrijk voor de regels. Na de homologatie zijn veranderingen alleen toegestaan met toestemming van de FIA. Het wil dus niet zeggen dat het verboden is, maar afhankelijk van de reglementen. We moeten ons niet alleen bezighouden met die datum.”