Mercedes toont de nieuwe bolide, de W05

Aan het begin van de eerste testdag in Jerez heeft Mercedes het doek getrokken van de W05. Er bleek een opvallend normale neus onder te schuilen.

De WO5 was vrijdag al aan aantal uur te bewonderen op het circuit van Silverstone, bestuurd door Nico Rosberg, maar daarvan werden geen beelden vrij gegeven. Lewis Hamilton zal deze ochtend de officiële inwijding van de nieuwe auto op zijn rekening nemen op het circuit van Jerez. De auto heeft een ‘stofzuigerneus’, enigszins lijkend op die van Ferrari.

Technisch directeur Paddy Lowe is zeer tevreden met het werk dat het team heeft geleverd: “Het hele team heeft fantastisch werk gedaan om de auto af te krijgen. We hebben de doelen die we voor onszelf hebben gesteld gehaald . Er zijn waarschijnlijk nog nooit zo grote veranderingen doorgevoerd in de Formule 1 als in 2014, waardoor we niet alleen technologieën hebben geïntroduceerd die vernieuwend zijn binnen de Formule 1, maar ook binnen de gehele autosport. Dit zijn ongelofelijk spannende tijden voor de Formule 1.”

Toto Wolff, de commerciële baas van Mercedes, vult aan: “Mijn complimenten aan elk teamlid dat aan de auto heeft meegewerkt, hier is jaren hard aan gewerkt. Desondanks is dit pas het begin. Er komt een drukke testwinter aan en we hebben nog een lang seizoen voor de boeg. En we willen het hele seizoen betrouwbaar zijn, aangezien dat heel belangrijk wordt dit jaar.”

De WO5 moet daarvoor gaan zorgen. “De nieuwe auto heeft een elegant en agressief design”, geeft Lowe meer details. “Maar zoals wel vaker zit haar schoonheid meer van binnen: de interne techniek van de auto is extreem innovatief en intelligent. We zijn dan ook heel trots op wat we hebben bereikt, maar we zullen pas echt zien hoe dat uitpakt als we vandaag de baan opgaan.”

De coureurs hebben er in ieder geval zin in. “Het was een spannend proces om de auto tot stand te zien komen en het voor het eerst te hebben gezien op Silverstone. Hij ziet er fantastisch uit, agressief maar ook met hele mooie details. Ik benieuwd naar hoe de nieuwe motor klinkt”, vertelt Lewis Hamilton.

Ook Nico Rosberg is nieuwsgierig: “De afgelopen maanden zijn heel intens geweest, maar het was het waard. Ik heb heel veel zin om met de auto de baan op te gaan. Het zal een enorme uitdaging worden om betrouwbaar en helemaal klaar te zijn bij de start in Australië, maar ik heb er alle vertrouwen in dat we er vanaf het begin staan.”