McLaren toont de nieuwe bolide, de MP4-29

McLaren is in 2014 het eerste team dat de nieuwe auto officieel presenteert en daarmee ook de aanblik van een nieuwe generatie Formule 1-bolides. Aan de mp4-29 valt uiteraard vooral de neus op en de afwezigheid van een grote titelsponsor.

Je mag gerust stellen dat 2014 met de komst van Honda in 2015 een soort overgangsjaar is voor McLaren, al willen ze daar zelf weinig van weten. De ambities zijn hoog en de nieuwe bolide moet voor successen gaan zorgen die in 2013 zo pijnlijk uitbleven.

Jenson Button begint alweer aan zijn vijfde seizoen bij het team uit Woking en dicht zichzelf zoals ieder jaar weer de nodige kansen toe, met dat verschil dat ieder team dit jaar op nul begint: “We willen uiteraard de weg terug naar de top vinden. Dat begint natuurlijk met de wintertests, waarvan we hopen dat alles productief en soepel zal verlopen. Ik kijk er in ieder geval naar uit onze nieuwe auto te leren kennen.”

Debutant Kevin Magnussen deinsde er eerder deze winter niet voor terug zichzelf te spiegelen aan Lewis Hamilton en diens debuutseizoen bij McLaren. Aan de vooravond van de eerste wintertest is hij toch iets gereserveerder in zijn bewoordingen: “Ik denk dat het vooral belangrijk gaat zijn dat ik me gauw op mijn gemak voel binnen dit team en in de nieuwe auto.”

“Ik denk dat het voor mij een voordeel is dat juist nu de nieuwe reglementen ingevoerd worden. Er zal niemand zijn die in Jerez ‘zomaar even’ zijn auto over het circuit stuurt. Iedereen staat op dit moment nog gelijk, dat is voor mij niet anders dan voor anderen.”