Marussia mist de eerste dag van de wintertest in Jerez

Het Formule 1-team van Marussia zal vandaag niet in actie komen tijdens de start van de eerste wintertest in Jerez. De renstal liep op het allerlaatste moment tegen een technisch mankement aan bij de nieuwe F1-bolide voor 2014.

De renstal hoopte dat het dinsdagochtend de nieuwe Marussia MR03 het Spaanse circuit van Jerez op kon sturen, voor zijn testdebuut tijdens de eerste wintertest dit seizoen. Het team ontdekte tijdens het klaarmaken van de gloednieuwe bolide echter een ongedefinieerd technisch mankement. Marussia heeft daarop besloten dat het probleem beter in de fabriek opgelost kon worden, in plaats van de auto toch naar Jerez te vervoeren en het probleem aldaar proberen te verhelpen.

‘We zijn tegen een klein en frustrerend technisch mankement aangelopen, dat we nu in de fabriek in Banbury proberen op te lossen’, liet teambaas John Booth weten. ‘Het heeft meer zin om dit probleem meteen in de fabriek te verhelpen nu we al ons materiaal en technisch personeel nog op 1 plek hebben.’

Booth kon nog niet vertellen hoeveel tijd de herstelwerkzaamheden in beslag gaan nemen. Er zou wel nog voldoende tijd zijn om de auto alsnog op transport te zetten om deze later deze week alsnog de baan op te sturen in Jerez.

Max Chilton zou de eerste en derde testdag achter het stuur kruipen van de nieuwe Marussia MR03. Jules Bianchi zou op de tweede en de laatste dag van de vierdaagse testsessie in actie komen.

Kijk voor officiële Formule 1-merchandise in de RTL GP Shop.