Lotus kiest voor online launch nieuwe auto

Team Lotus kiest ervoor zijn nieuwe auto te presenteren in de eerste uitgave van een online magazine. Dit heeft het team via officiële kanalen aangekondigd.

Team Lotus kiest ervoor zijn nieuwe auto te presenteren in de eerste uitgave van een online magazine. Dit heeft het team via officiële kanalen aangekondigd. De nieuwe auto, gedoopt tot TL11, is voor het eerst te zien in het magazine Team Lotus Notes, waarvan de eerste editie maandag 31 januari 05.00 uur wordt verstuurd naar de ontvangers. Abonneren kan via de site van Team Lotus (www.teamlotus.co.uk).

Hoewel de Europese fans van de Formule 1 en Team Lotus vroeg uit hun bed moeten om een eerste glimp van de nieuwe auto te zien, komt dit moment van presenteren de Aziatische fans een stuk beter uit. Overigens presenteert Lotus Renault zijn auto slechts enkele uren later.

De dag na de presentatie begint de eerste wintertest in Valencia, maar Team Lotus slaat de eerste dag over. Deze dag wordt gebruikt als ‘mediadag’, waarna Heikki Kovalainen op dinsdag in de nieuwe auto stapt.

De testdag die wordt overgeslagen haalt Team Lotus op vrijdag weer in: dan rijden Kovalainen en Jarno Trulli om beurten terwijl het team foto’s en filmbeelden laat maken ter promotie.