Lotus geeft een preview van de E22

Lotus heeft de auto dan weliswaar niet op tijd gereed voor de eerste wintertest in Jerez, het geeft wel alvast een afbeelding prijs van hoe de E22 er uit moet komen te zijn.

Lotus plaatste de foto op Twitter, mogelijk om de aandacht af te leiden van het feit dat Eric Boullier is teruggetreden als teambaas. Naar verluidt stapt de Fransman over naar McLaren, dat vrijwel gelijktijdig zijn nieuwe auto MP4-29 presenteerde. Lotus laat een alternatieve kijk op de neussectie zien. In plaats van de verwachte ‘miereneter’-constructie heeft een voor een soort gespleten tong gekozen.

De officiële presentatie van de Lotus E22 laat nog even op zich wachten. Onder meer vanwege geldproblemen is het team er niet in geslaagd de auto op tijd af te krijgen voor de eerste wintertest. Pas in Bahrein kunnen Romain Grosjean en zijn nieuwe teamgenoot Pastor Maldonado dus voor het eerst kennismaken met de auto. Volgens teameigenaar en tevens nieuwe teambaas Gerard Lopez is het budget voor de rest van het seizoen gegarandeerd.