Kaltenborn: “Betrouwbaarheid belangrijker geworden”

Het team van Sauber heeft vandaag de nieuwe C33 gepresenteerd. Met deze auto hoopt het team van Sauber de sterke resultaten van het eind 2013 door te kunnen trekken.

Teambaas Monisha Kaltenborn kijkt uit naar het komende seizoen: “We hebben een zwaar jaar achter ons. Voornamelijk de eerste helft van 2013 was erg lastig voor ons, maar in de tweede seizoenshelft hebben we duidelijke stappen gezet. We hebben veel geleerd en hopelijk kunnen we dit jaar ons voordeel doen met de ervaringen van afgelopen seizoen.”

Ondanks het feit dat Kaltenborn 2014 met goede moed tegemoet ziet, durft de Oostenrijkse in dit stadium nog geen gerichte voorspellingen te doen: “Gezien de radicale wijzigingen in het technische reglement zijn voorspellingen simpelweg niet te maken in dit stadium. De verhoudingen tussen de teams zijn dit jaar nog lastiger in te schatten dan andere in jaren. Voorspellingen zijn pas te doen aan het einde van de wintertests. Dat is dus ook het moment waarop we onze doelen voor 2014 zullen aankondigen. Een ding is echter zeker: Betrouwbaarheid wordt de sleutel tot succes, vooral in het begin van het seizoen.”