Hamilton: “Ondanks de crash was de start veelbelovend”

Lewis Hamilton heeft zijn eerste dag in de MGP W05 achter de rug. Nou ja, het was slechts een halve dag.

De Mercedes F1-coureur eindigde kort voor het einde van de ochtendsessie in de bandenstapels toen bij het aanremmen van de eerste bocht de voorvleugel brak. Doordat er geen reservevleugel beschikbaar was, kon de pitbox vroegtijdig dicht. Desondanks was de Brit vol superlatieven over de eerste dag.

“Het was een ongelofelijk positieve start om als eerste auto de baan op te rijden en een goed aantal ronden te rijden”, blikte Hamilton terug. “Andere teams gingen voornamelijk voor installatieronden en zij begonnen enkele uren nadat wij voor het eerst het asfalt op draaien. Het feit dat wij konden beginnen met het afhandelen van ons testprogramma was veelbelovend.”

“De auto voelt behoorlijk goed, met name gezien het feit dat we nog zo vroeg in het programma zitten, dus al met al was het een positieve dag. Uiteraard was het een ongelukkig einde van de dag, waarop iedereen ontzettend hard heeft gewerkt en we zonder problemen de meeste ronden hadden kunnen rijden, maar we halen de verloren tijd wel weer in. Het is beter dat deze dingen nu gebeuren, dan dat het je in Melbourne overkomt. Ik ben ontzettend trots op het team en we blijven pushen.”