Green: “Vrijwel alles is nieuw aan de VJM07″

Nadat er al eerder een foto verscheen van de VJM07, de nieuwe Sahara Force India F1-bolide voor 2014, heeft het team in de pitstraat van Jerez officieel haar wagen gepresenteerd.

Het meest opvallend aan de nieuwe bolide, naast de nieuwe neus, is de nieuwe kleurstelling, waarbij het wit van de afgelopen jaren is ingewisseld voor zwart. Technisch directeur Andy Green is trots op het eindresultaat, maar zonder slag of stoot ging het zeker niet.

“Bijna elk onderdeel is een nieuw ontwerp, van de voorvleugel tot aan de diffuser”, aldus Green. “De erfelijkheid van de VJM07 is terug te voeren naar de 2013-wagen, maar we moesten hetzelfde resultaat zien te behalen op een iets andere manier. Het was geweldig veel werk om alle veranderingen aan de motor en batterijen te huisvesten, het is de grootste verandering die ik heb gezien in de sport sinds ik begon in 1990. De koeling is de grootste uitdaging geweest waarbij we bijna de gehele zomer zijn bezig geweest om te leren begrijpen hoeveel koeling deze motor nodig heeft en hoe we die het beste konden integreren in het chassis.”