Frijns: “Ik richt me vooral op de rol van test- en reservepiloot”

Robin Frijns zal zich komend seizoen puur gaan richten op zijn rol als test- en reserverijder voor het F1-team van Caterham. De Nederlander zegt niet op zoek te gaan naar een racezitje buiten de F1 in 2014.

Frijns was in 2013 een deel van het seizoen actief in de GP2 voor het team van Hilmer en wist zelfs de hoofdrace op het circuit van Barcelona te winnen. De talentvolle Limburger was daarnaast actief als reserverijder voor de Formule 1-renstal van Sauber, al kwam hij alleen in actie tijdens de Young Drivers Test op het circuit van Silverstone.

Op de vraag of Frijns in 2014 zijn testwerk in de Formule 1 opnieuw wil combineren met een racezitje in een lagere klasse antwoordde Frijns: ‘Ik concentreer me volledig op mijn testrol voor het team van Caterham. Ik zal enkele vrije trainingen rijden en het team zoveel mogelijk proberen te helpen.’

Alexander Rossi, de tweede reserverijder voor Caterham, zal wel uitkomen in de GP2 voor het GP2-team van Caterham. Zijn teamgenoot wordt Rio Haryanto.

Frijns kwam afgelopen week 1 dag in actie voor Caterham tijdens de wintertest in Jerez. Hoewel de Limburger niet verder kwam dan het rijder van enkele installatieronden, blikte de 22-jarige coureur wel met een positief gevoel terug op de test.