Frijns: “Mijn tijd in de Formule 1 komt zeker weten”

Robin Frijns is de nieuwe reserverijder van het team van Caterham. Volgens teameigenaar Tony Fernandes heeft men binnen het team overwogen om de Limburger direct te laten racen, maar hier zag men uiteindelijk vanaf. Frijns is er echter van overtuigd dat hij zijn kans als racerijder bij Caterham nog zal krijgen, ondanks dat hij nu genoegen moet nemen met een rol als reserve.

In een interview met crash.net vertelde Frijns dat een racestoel zijn oorspronkelijke doel was: “Natuurlijk ga je als rijder voor het beste, dat is normaal. We waren lang bezig met een racestoeltje, maar ik ben blij met de positie waarin ik nu zit en ik heb het gevoel dat mijn tijd nog wel komt.”

Frijns gaf toe met meerdere teams in gesprek te zijn, maar bij het team van Caterham voelde hij een ambitie en motivatie gelijk aan die van hemzelf: “Er waren nog maar een paar racestoeltjes beschikbaar. Toen ik een paar maanden geleden voor het eerst op bezoek was bij de fabriek van Caterham, voelde ik direct dat het team ontzettend hard werkt om dit jaar voor het eerst punten te scoren. Iedereen weet dat er druk is om te scoren en werkt daar dan ook hard voor. Het voelde goed en het voelde hetzelfde als mijn eigen ervaringen: ik wil heel graag racen en iedereen laten zien waartoe ik in staat ben. We zitten op dezelfde lijn.”

Frijns zal dit jaar in actie komen tijdens een aantal vrije trainingen in een Grand Prix-weekend. Hij hoopt indruk te kunnen maken op circuits die hij kent: “Het hangt van het circuit af. Als je bijvoorbeeld op een circuit als in Australië rijdt, dan heb je een aantal ronden nodig om het circuit te leren kennen. Je krijgt in de eerste vrije training maar een of twee setjes rubber en met de Pirelli-banden heb je maar twee ronden voor je banden verslechteren en je een seconde per ronde langzamer bent. Het is voor een rijder dus bijna onmogelijk om in een auto te stappen op een onbekend circuit en direct snel te zijn. Ik zou dus liever op een voor mij bekend circuit rijden en proberen er een snelle tijd uit te persen.”