Boullier maakt per direct deel uit van Mclaren

McLaren heeft bevestigd dat voormalig Lotus-teambaas Eric Boullier zijn carrière zal voortzetten bij het team van McLaren. De Fransman zal de functie van Racing Director gaan vervullen bij de renstal uit Woking.

‘Het aantrekken van Eric is een belangrijk onderdeel van de herstructurering van de managementtak bij McLaren Racing’, laat directeur Ron Dennis weten in een officiële verklaring,

McLaren laat tevens weten dat de renstal een nieuwe CEO zal aanwijzen, die tussen Dennis en Boullier zal komen te staan. De naam van de nieuwe CEO zal later bekend worden gemaakt. Enige informatie over de toekomst van teambaas Martin Whitmarsch bij McLaren ontbreekt in het persbericht.

Boullier was de afgelopen vier jaar actief als teambaas bij Lotus, maar legde vorig week zijn functie neer bij de renstal uit Enstone. De Fransman wist veel indruk te maken door, ondanks de beperkte financiële middelen, met Lotus weten te concurreren met topteams als Ferrari en Red Bull. Onder aanvoering van Boullier behaalde de renstal twee overwinningen en diverse podiumnfinishes.